De kaart

Met alle bijbelscholen

   Alle bijbelscholen in Nederland kun je vinden op Bijbelschool Vergelijker.nl Nederland kent ongeveer 22 bijbelscholen waarvan sommige parttime en andere bijbelscholen weer fulltime zijn.

   Als je je aan het oriënteren bent op bijbelscholen is het belangrijk te gaan bekijken waar je passie ligt. Wat heeft God in jouw leven gelegd aan roeping en talenten die je wilt inzetten voor het Koninkrijk? Wat past bij je? Veel mensen denken

   “Ik zou zo enorm graag naar New York gaan om daar de zending in te gaan, maar dat kan echt niet van de Heer zijn”.

   En waarom niet? Denk je niet dat God in je hart heeft gelegd wat Zijn ideeën en dromen zijn voor jouw leven? Hij heeft een machtig plan met jouw leven dat absoluut niet saai is! Zijn wil is soeverein, Hij wil je gebruiken en toerusten voor het werk van Zijn dienstbetoon! Het is daarom enorm goed om je te gaan oriënteren op bijbelscholen. Op een bijbelschool wordt je toegerust, helpen ze je keuzes maken en ontwikkel je je talenten, passies en wordt je gecoacht. Allemaal enorm belangrijke zaken om je te helpen tijdens je verdere roeping. Waar en hoe dit ook is!

   Bijbelscholen zijn divers

   Er zijn vele verschillende bijbelscholen in Nederland. Het is daarom van belang dat je zelf gaat nadenken waar je hart naar uitgaat en wat je in de toekomst wilt gaan doen. Zo zijn er enkele bijbelscholen die volledig gericht zijn op het voorbereiden voor zending. Deze docenten zijn vaak ervaren mensen die zelf ook vele jaren in het zendingsveld hebben gewerkt en je zo alles kunnen leren over de theorie en de praktijk van zending. Voorbeelden van een dergelijke bijbelschool is de Cornerstone College.

   Maar er zijn ook bijbelscholen die zich richten op kinderwerk. In zo’n school wordt je begeleid om straks daadwerkelijk het kinderwerk te gaan doen in gemeentes, in de kerk of als voorbereiding voor een PABO o.i.d. Ze leren je veel meer dan alleen liedjes zingen, het gaat echt de diepte in. Een voorbeeld van een dergelijke bijbelschool is de Katapult.

   Daarnaast heb je ook scholen die zich heel erg richten op het Koninkrijk van God zichtbaar maken overal om je heen en gericht zijn op een stuk leiderschap, o.a. Kingdom Life College. Er zijn als laatste categorie die we willen noemen zijn de bijbelscholen die je helpen voorbereiden op een stuk studiekeuze en loopbaan begeleiding. Dit zijn vooral Foundation 4 Life en het EH Basisjaar die zich daarmee bezighouden. Zij hebben professionals in dienst die je helpen met het kiezen van een school ná het jaar.

   Oriëntatie bijbelscholen loont

   Het is erg goed om voor jezelf een lijstje te maken met de top 5 bijbelscholen die je overweegt. Neem hierbij vooral de speerpunten in gedachten en de zaken die hen uniek maakt. Denk hierbij aan intern of extern wonen, het lesmateriaal en de docenten die lesgeven op de bijbelschool. Ook is de coaching belangrijk en maakt het wel degelijk uit wat je wilt gaan doen ná het jaar. Studeren, zending of werken?

   Veel succes met je zoektocht naar een geschikte bijbelschool! En vergeet het belangrijkste niet: bidden!