Type:
Doelgroep:
Huisvesting:
Locatie:
Uniek:

Kosten:
website:

Fulltime
18 t/m 28 jaar
Intern
Leuven (België)
Meelopen in de bediening van Wim & Corrie Kok
€ 7190,-
Bijbelschool.be

Bijbelschool C7 in het kort

Bijbelschool C7 biedt een 1-jarige opleiding aan voor jongeren van 18 t/m 28 jaar. C7 staat bekend als een unieke bijbelschool met een uitdagend karakter, doordat er gestreefd wordt naar 50% theorie en 50% praktijk.

Speerpunten

De speerpunten:

  • Christus gericht: Jezus Christus staat centraal in alles wat je doet.
  • Charismatisch: je leert samenwerken met de Heilige Geest.
  • Creatief: je traint je creatieve spieren.
  • Communicatief: je verbreedt je sociale vaardigheden.
  • Consequent: je oefent zelfdiscipline.
  • Confronterend: de lessen die je volgt en ervaringen die je opdoet, geven veel stof tot nadenken.
  • Capabel: je gaat actief op zoek naar je unieke talenten, capaciteiten en je plek in Gods Koninkrijk.

Praktisch

Locatie

Bijbelschool C7 is gevestigd in Leuven, in een prachtig gebouw dat volledig voor dit doel is gerenoveerd. Er zijn twee en driepersoonskamers, voorzien van wasbak en er zijn douches op de gang.

Lesweek

In de week wordt er les gegeven van 10:00-12:00 uur en van 13:30 tot 15:30 uur. In het weekend gaan studenten meestal op actie. In de avond is er lesverwerking of voorbereiding. Eén avond in de week is vrij. Soms geven gastdocenten ook in de avond les, soms is er een actie over meerdere avonden gepland. Eén (lang) weekend in de maand is vrij, alsook de schoolvakanties.

Lesmateriaal

Eigen ontwikkelde lessen door de docent die vanuit hun passie en bediening lesgeven.

Zendingsreizen

Eén korte zendingsreis binnen Europa en een lange zendingsreis naar Azië, Zuid-Amerika of Afrika. Meebouwen aan een dynamische kerk in Leuven: Focus on Christ! Deel nemen aan evangelisatie activiteiten, profetische conferenties, genezingsbijeenkomsten e.d. in België en Nederland. Meedoen met speciale evenementen: De VVP ontmoetingsdag, TNT-Weekend, PJV krokuskamp, Roots enz!

Opendagen

Je bent van harte welkom om zelf eens te komen kijken hoe het C7 leven eraan toegaat. Doorheen het jaar organiseren we opendeurdagen en het is ook mogelijk om een hele lesdag mee te volgen.

Ervaringsdeskundigen

Corriette

“Ik ben 21 jaar oud, kom uit Nederland en heb dit jaar de eer om student te zijn op Bijbelschool C7 in Leuven. Ik ben hier erg dankbaar voor en wil jullie proberen uit te leggen waarom. Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin, waar ik mijn ouders erg dankbaar voor ben. Op mijn 14e heb ik mijn leven aan God gegeven. Voor mij was dit het begin van een zoektocht naar mijn identiteit en het fundament voor mijn geloof. Ook ging ik de bijbel onderzoeken en stuitte ik op dingen in de Bijbel die vragen bij mij opriepen. Zo las ik bijvoorbeeld in de Bijbel over de gaven van de Heilige Geest. In de kerk waar ik opgegroeid ben, werd hier geen aandacht aan gegeven. Omdat ik hier wel vragen over had en ook graag stappen in wilde zetten, ben ik blij dat Bijbelschool C7 op mijn pad kwam! Op C7 wordt ik uitgedaagd om in praktijk te brengen wat Jezus deed, om te gaan functioneren in de gaven van de Heilige Geest. Ik krijg de kansen en mogelijkheden om in alle gaven van de Heilige Geest stappen te zetten. Dit heeft ervoor gezorgd dat het ‘christen zijn’ voor mij een andere dimensie is ingegaan. Doordat ik God ook op deze bovennatuurlijke manier te leren kennen, heeft dat ook mijn Godsbeeld verbreedt. Ook worden we op andere gebieden uitgedaagd. We krijgen bijvoorbeeld ook les over hoe je het beste een preek in elkaar kan zetten en kan brengen. We krijgen ook de kans om dit in praktijk te brengen en gaan dus op een zondag spreken in een gemeente! Afgelopen Januari zijn we op zendingsreis geweest naar India en Nepal. We zijn hier een maand geweest en hebben op verschillenden plekken samenkomsten en conferenties gehouden. Op deze conferentie hebben we veel voor mensen gebeden. Ook kregen wij de kans om ons getuigenis te vertellen en uitnodigingen te doen voor redding. Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet om de Bijbelschool te gaan doen. Het heeft mij een goed fundament gegeven voor mijn geloof en helpt mij om mijn geloof praktisch te maken!”

Annelein

“Je begint aan de bijbelschool denkende dat je al heel wat gezien en gehoord hebt. Je eindigt na een jaar bijbelschool met het besef dat er nog zo veel meer is om te leren, te zien, te geloven en te doen! Het leek wel of ik tijdens dit jaar wakker werd. Ik ontdekte zoveel nieuwe dingen van Gods karakter en het Woord ging voor mij voor het eerst echt leven. Hoe kwam dit? Doordat ik de dingen uit de Bijbel om me heen zag gebeuren. Ik vergeet nooit meer het moment waarop ik besefte dat wij niet alleen God nodig hebben, maar dat Hij ook ONS nodig heeft. Eerst lag ik er nachten van wakker. Ik dacht na over de verantwoordelijkheid die ik erbij kreeg in mijn leven. Later dacht ik “wauw” wat een uitdaging en wat een voorrecht dat Hij ons heeft uitgekozen om echt Zijn handen en voeten te zijn. Vanaf dat moment veranderde ik echt van een passieve, naar een actieve christen! Ik wist dat er nog zoveel te doen was en kon niet wachten om alles in praktijk te brengen wat Jezus ons geleerd heeft. Wees maar niet bang, hier krijg je tijdens het bijbelschool jaar genoeg de kans voor!”

Gerelateerde bijbelscholen

Een vraag voor Bijbelschool C7?

Stel deze hier, je email zal direct worden gestuurd naar Bijbelschool C7!