Type:
Doelgroep:
Huisvesting:
Locatie:
Uniek:

Kosten:
website:

Parttime
16 t/m 100 jaar
Extern
Plaatselijke gemeente
Geloofstoerusting en Persoonlijke ontwikkeling
€ 0,-
EWV.nl

Bouwstenen Bijbel School in het kort

Leren, ontdekken, verlangen en groeien: Dat is waar de Bouwstenen Bijbelschool voor staat. Het is onze missie dat gemeenteleden meer verlangen naar God, Jezus en de Geest in hun leven. Verdieping in je geloof zoeken betekent dat je meer vrucht mag gaan dragen. Deze Bouwstenen Bijbel School (BBS) biedt daar prachtige handvatten voor. De Bouwstenen Bijbel School kan opgezet worden in de plaatselijke gemeente met de eigen predikant als docent, evt. samen met collega’s of met cursusleiders vanuit het EW. Zestien cursusavonden per seizoen. In principe duurt de school 2 jaar.

Speerpunten

De speerpunten:

De speerpunten van de EH zijn:

  1. Persoonlijke ontwikkeling
  2. Geloofstoerusting
  3. Oriëntatie op cultuur en maatschapij
  4. Intelectuele ontwikkeling
  5. Studievaardigheden
  6. Studie- en beroepskeuze

Praktisch

Locatie

De plaatselijke gemeente zorgt voor een locatie waar de Bijbelschool gehouden kan worden en voor de plaatselijke PR. De BBS is een activiteit die onder de verantwoordelijkheid van de plaatselijke Protestantse gemeente valt.

Lesweek

De Bouwstenen Bijbel School kan opgezet worden in de plaatselijke gemeente met de eigen predikant als docent, evt. samen met collega's of met cursusleiders vanuit het EW. Zestien cursusavonden per seizoen. In principe duurt de school 2 jaar.

Lesmateriaal

Er is prachtig materiaal voor zowel cursist als cursusleider ontwikkeld. Het EW verzorgt de training en begeleiding.

Opendagen

Heeft u interesse in het opzetten van een Bouwstenen Bijbelschool in uw eigen gemeente: Vraag dan informatie, een adviesgesprek of een proefles aan (bij voorkeur) per mail bij Rianne Kort-Verkerk of u belt 0342-460010.

“De Bouwstenen Bijbel School is grond onder de voeten van christenen. En dat is nodig!”

Ervaringsdeskundigen

Binnenkort beschikbaar

“Reviews komen binnenkort”

Gerelateerde bijbelscholen

Een vraag voor Bouwstenen Bijbel School?

Stel deze hier, je email zal direct worden gestuurd naar Bouwstenen Bijbel School!

Bijbelschool Vergelijker stopt

 

Beste bezoeker, na jarenlang deze website te hebben gerund heb ik besloten dat ik ga stoppen met het onderhouden en hosten van Bijbelschool Vergelijker.nl. Tijdens het ontstaan van deze website waren er erg veel bijbelscholen en was er duidelijke behoefte aan een dergelijke website. Ondertussen zijn er zoveel scholen gestopt en zoveel online scholen gestart dat het bijbelscholen landschap in Nederland veel overzichtelijker is geworden. Ik wens u heel veel zegen en succes met uw zoektocht naar de passende bijbelschool. De informatie die u hier kunt lezen is niet zo actueel meer, dus ik raad u aan om de website van de verschillende scholen grondig te bestuderen. 

Dit zal sluiten in 0 seconden