Type:
Doelgroep:
Huisvesting:
Locatie:
Uniek:

Kosten:
website:

Fulltime
20 t/m 100 jaar
Intern
Beugen
Volledig Engelstalig zendingsschool
€ 5513,-
CornerstoneCollege.eu

 

Cornerstone College in het kort

Cornerstone is een internationale bijbelschool voor zendingstraining die een praktische en academische opleiding biedt in een missionair gerichte omgeving. De meeste stafleden hebben ruime ervaring opgedaan op het zendingsveld.
We leiden de mensen op om het evangelie op een cultureel relevante wijze door te geven. Naast algemene bijbelse en theologische studie richten we ons op onderwerpen rond zending, interculturele communicatie en de voorbereiding op het leven en werken in een andere cultuur. Het samenwonen met mensen uit andere landen en culturen in de schoolgemeenschap maakt deel uit van de training.

Speerpunten

De speerpunten:

Cornerstone is een interkerkelijke evangelische bijbelschool. We houden vast aan de fundamentele evangelische waarden. We staan open voor discussie en verschil van mening over bijzaken, maar proberen controversiële en extreme standpunten te vermijden. De school is opgericht door WEC International, die ook de eigenaar ervan is, maar we trainen kandidaten voor vele zendingsorganisaties, hulporganisaties en kerkelijke zending. De doelstelling van Cornerstone is verwoord in ons mission statement: ‘ Praktische, op de Bijbel gefundeerde, interculturele zendingstraining’. Onze doelstelling is studenten geestelijk, mentaal en moreel ontwikkelen, en hen toerusten met informatie en vaardigheden die ze nodig hebben voor de uitbreiding en ontwikkeling van de Kerk van Jezus Christus.

Praktisch

Locatie

Cornerstone College is gevestigd aan de Hagelkruisstraat 19, 5835 BD in Beugen

Lesweek

Het onderwijs door de docenten wordt gegeven van dinsdag tot vrijdag van 9:00 tot 12:30 uur. De middagen en avonden zijn beschikbaar voor zelfstudie, bediening of praktisch werk.

Lesmateriaal

We gebruiken een breed scala van verschillende auteurs voor onze cursussen. Al deze literatuur is beschikbaar in onze bibliotheek.

Zendingsreizen

Als team maken we in het eerste jaar een zendingsreis van 3 weken. In het tweede jaar doen we een stage van 6 weken in het buitenland.

Proefles

Bezoekers zijn van harte welkom om een proefles bij te wonen.

Ervaringsdeskundigen

Michelle

“It was a life-changing time – I planned to study “just for a year” and then return to my job in Australia, but God called me into full-time missions!”

Mark

“Because they are nomadic literacy is very low. We feel that literacy centres are a strategic tool that God has given to us to reach the Fulani. The literacy work has given us a good reputation and opened up several villages to evangelism.”

Gerelateerde bijbelscholen

Een vraag voor Cornerstone College?

Stel deze hier, je email zal direct worden gestuurd naar Cornerstone College!