De Katapult - Bijbelschool Vergelijker

Type:
Doelgroep:
Huisvesting:
Locatie:
Uniek:
Kosten:
website:

Fulltime
16 t/m 100 jaar
Intern
Den Helder
Kinderwerkers
€ 5450,-
DeKatapult.nl
De Katapult in het kort
Op de Katapult word je getraind in het grote gebod (Mattheüs 22:37-40) en de grote opdracht (Mattheüs 28:19) met als doel dat jij een discipel wordt van Jezus Christus en leert anderen te discipelen, te beginnen bij kinderen en tieners.
Je wordt uitgedaagd in je relatie met God. Ons doel is om je relatie met Hem sterker te maken, zodat je een zegen voor anderen kunt zijn. Ons motto is daarom ook: ‘Blessed to be a blessing’.

De lessen richten zich op discipelschap (een leerling van Jezus worden), zending en evangelisatie, kinder- en tienerwerk, communicatievaardigheden, etc.

Speerpunten

De Katapult - Bijbelschool Vergelijker

De speerpunten van de Katapult:

Het doel van de Katapult wordt bereikt door

  • Het geven van onderwijs
  • Het geven van praktijktrainingen (bijvoorbeeld in onze wekelijkse evangeliserende kinderclub en het organiseren van kinder- en tienerwerk tijdens een aantal conferenties. Ook tijdens de zendingsreis is er dagelijks praktijkervaring op te doen)
  • Het coachen van de studenten (elke student krijgt een persoonlijke mentor die een jaar met de student optrekt en die meehelpt bij de de persoonlijke ontwikkeling en groei van de student).

De Katapult is van maandag t/m donderdag, zodat studenten ook de connectie met thuis en de plaatselijke kerk houden en ze daar een zegen kunnen zijn. Wij maken op school alles praktisch door de studenten handvaten te geven, zodat geloven niet alleen bij een theorie blijft, maar persoonlijk en levendig wordt.

We hebben ervoor gekozen om te werken met kinderen en tieners, omdat dit een doelgroep is die vaak vergeten wordt. Misschien wel de grootste nood die er heerst in deze wereld is onder kinderen en tieners. Zij hebben iemand nodig die voor hen opkomt, voor hen zorgt, voor hen spreekt en hen omarmt. Dat willen wij zijn (Spreuken 31:8-9). Daarbij komt dat ongeveer 45% van de wereldbevolking kinderen en tieners onder de 15 jaar zijn. Deze doelgroep is dus onwijs groot! Wij geloven: “Als je het evangelie aan een kind kunt vertellen, kun je het aan iedereen vertellen”. Dus ook al heb je niet altijd wat met kinder- of tienerwerk, dan alsnog kan onze school een geweldige start zijn voor wat God voor jou in petto heeft!

Praktisch

Locatie

De Katapult is gevestigd in Den Helder. Dit is de plaats met de meeste zonuren! Een prachtig strand is binnen 10 minuten vanaf beide locaties van de Katapult op de fiets bereikbaar. Heerlijk om even uit te waaien! We hebben ervoor gekozen om een aparte plek te creeeren voor het wonen en slapen. De studenten verblijven in 2 prachtige vakantie bungalows in Julianadorp, waar het heerlijk vertoeven is na de lessen. Voor de lessen zelf is er een pand in Den Helder. De Katapult is goed bereikbaar met het OV. De studenten slapen met meerdere personen op slaapkamers. Er zijn gedeelde badkamers. Er is een gezamenlijke woonkamer.

Lesweek

De week begint op maandag 09.30 uur en eindigt op donderdag 17:00 uur. In het weekend en in schoolvakantie’s zijn de studenten vrij. De studenten hebben de mogelijkheid om zondagavond vanaf 19.00 uur op school te komen. De lesdag begint met een sharing. Dit is een gezamenlijk moment dat we met elkaar God zoeken en waar één van de studenten iets deelt met de groep. Om 10.15 begint de les. De lessen zijn van 10:15-12.15 uur en van 14.00-16:30 uur. s Avonds is er tijd voor huiswerk, mentorgesprekken en een wekelijkse bidstond.

Lesmateriaal

We maken gebruik van onderwijs wat we zelf ontwikkeld hebben. Daarnaast lezen de studenten enkele boeken die gericht zijn op het lesblok waar we op dat moment mee bezig zijn. Zo sluiten de lessen en de opdrachten bij elkaar aan. De studenten krijgen les van verschillende leraren. Herman Boon geeft wekelijks les, net als andere stafleden. Er komen regelmatig gastsprekers en ook zendelingen langs en oud- studenten die vertellen over hun werk in Gods koninkrijk. Tijdens het schooljaar maken we 2 keer deel uit van de ‘bidden en vasten’ conferentie van Herman Boon (zie voor meer informatie hierover op www.biddenenvasten.nl). Naast de lessen die meer verdieping geven aan je geloofsleven zijn er ook lessen als toneel, clownerie, drama, hoe maak je een (kinder)preek, ed.

Zendingsreizen

Tijdens het jaar is er veel praktijkervaring. Naast conferenties waar we kinder- en tienerwerk organiseren, eindigen we het jaar met een zendingsreis. De locatie is elk jaar anders, maar we sluiten ons aan bij een lokale organisatie, om zo tot zegen te zijn. Voorgaande jaren zijn er o.a. reizen geweest naar Roemenie, Namibie, Brazilie en Oekraine.

Opendagen

Informatie over open- en meeloopdagen vind je via de website: www.dekatapult.nl
“Word sterk in het doen van de dingen die Jezus deed en laat je trainen! ”

Ervaringsdeskundigen

Ilka Moor

“Ik heb in één jaar heel veel kunnen leren en bereiken. Nieuwe talenten ontdekt en dankzij De Katapult kreeg ik de mogelijkheden om die te ontwikkelen.”

Daniela Bulzan

“Wat ik heb geleerd is om uit te stappen in dingen die ik spannend vind. Hierdoor heb ik God leren vertrouwen en is mijn relatie met Hem dieper geworden.”

Robin van Engelenhoven

“De Katapult is voor mij levens veranderd geweest. In het eerste jaar van de school wist  ik niet veel over geloof. Ik ben christelijk opgevoed, maar had nog weinig ervaring over  het leven met Jezus, hoe het is om een discipel te zijn. Ik was daarnaast zwaar verslaafd  aan games, dus deed verder niets met het geloof. Door wat ik op de Katapult heb  geleerd, kwam ik erachter dat er zoveel meer is dan alleen het geloven, dat het gaat om  het doen van het Woord, doen wat Jezus deed! Mijn eerste ontmoeting met Jezus heb ik  op deze school beleefd, tijdens bidden en vasten. Ik viel neer op mijn knieën en Jezus  bevrijdde mij en genas mij van de verslaving aan games, lichamelijk pijn en meer.  Vrienden had ik ook niet, maar nu wel en dat door de Katapult! Op de Katapult leer je niet alleen maar wat lesjes, je gaat het ook gelijk in de praktijk brengen! Je wordt getraind tot een sterke discipel van Jezus! Je bouwt een sterke relatie met Jezus op, je gaat zien dat Hij echt leeft en je overal doorheen helpt, net als Hij bij mij heeft gedaan.”

Gerelateerde bijbelscholen

Een vraag voor De Katapult?

Stel deze hier, je email zal direct worden gestuurd naar De Katapult!

Bijbelschool Vergelijker stopt

 

Beste bezoeker, na jarenlang deze website te hebben gerund heb ik besloten dat ik ga stoppen met het onderhouden en hosten van Bijbelschool Vergelijker.nl. Tijdens het ontstaan van deze website waren er erg veel bijbelscholen en was er duidelijke behoefte aan een dergelijke website. Ondertussen zijn er zoveel scholen gestopt en zoveel online scholen gestart dat het bijbelscholen landschap in Nederland veel overzichtelijker is geworden. Ik wens u heel veel zegen en succes met uw zoektocht naar de passende bijbelschool. De informatie die u hier kunt lezen is niet zo actueel meer, dus ik raad u aan om de website van de verschillende scholen grondig te bestuderen. 

Dit zal sluiten in 0 seconden