De Katapult - Bijbelschool Vergelijker

Type:
Doelgroep:
Huisvesting:
Locatie:
Uniek:
Kosten:
website:

Fulltime
16 t/m 100 jaar
Intern
Den Helder
Kinderwerkers
€ 5450,-
DeKatapult.nl

De Katapult in het kort

De Katapult is een fulltime trainingsschool, waar naast karaktervorming en verdieping in je geloof, aandacht wordt besteed aan het trainen van kinder- en tienerwerkers.
Dit doel wordt bereikt door het geven van onderwijs, het geven van praktijktrainingen en het coachen van de studenten. De lessen die op de Katapult worden gegeven zijn o.a. gericht op discipelschap, zending, evangelisatie en kinder- en tienerwerk.

De school is in 2004 gestart door Herman Boon.

Speerpunten

De Katapult - Bijbelschool Vergelijker

De speerpunten van de Katapult:

De visie van de Katapult is dat studenten worden getraind in het grote gebod (Mattheüs 22:37-40) en de grote opdracht (Mattheüs 28:19) met als doel dat zij discipelen worden van Jezus Christus en leren anderen te discipelen, te beginnen bij kinderen en tieners.

Dit doel wordt bereikt door:

  • Het geven van onderwijs
  • Het geven van praktijktrainingen
  • Het coachen van de studenten

We richten ons op:

  • Discipelschap
  • Zending en evangelisatie
  • Kinder- en tienerwerk  in binnen- en buitenland

Praktisch

Locatie

De Katapult is gevestigd in Den Helder. Dit is de plaats met de meeste zonuren! Een prachtig strand is binnen 5 minuten vanaf de Katapult op de fiets bereikbaar. Heerlijk om even uit te waaien! De Katapult is goed bereikbaar met het OV en heeft een bushalte in de buurt. Het dichtsbijzijnde station, Den Helder zuid, is ook op loopafstand bereikbaar.

Lesweek

De week begint op maandag 09:15 uur en eindigt op donderdag 16:30 uur. Elke lesdag begint met een sharing. Dit is een gezamenlijk moment dat we met elkaar God zoeken en waar één van de studenten iets deelt met de groep.  De lessen zijn van 10:15-12.00 uur en van 14.00-16:30 uur. s Avonds is er tijd voor huiswerk, coaching gesprekken en een wekelijkse bidstond.

In het weekend en tijdens schoolvakanties gaan de studenten naar huis.

Lesmateriaal

De discipelschapstraining en gitaarles wordt door Herman Boon gegeven. Daarnaast zijn er lessen in drama, toneel, lofprijs en aanbidding etc., die door verschillende leraren gegeven worden. Maandelijks wordt er een boek gelezen die aansluit bij de lesonderwerpen van die maand.

Zendingsreizen

Aan het eind van het jaar gaat de Katapult op zendingsreis. Met alle studenten bezoeken we een kerk of organisatie in het buitenland. We organiseren programma´s om mensen te bereiken met de liefde van God. In de voorgaande jaren zijn we bijvoorbeeld naar Roemenië, Namibië, Oekraïne, Suriname en Polen geweest.

Opendagen

Wil je meer weten over De Katapult? Kom naar een open dag of meeloopdag!  We vinden het leuk jou te ontmoeten en meer te vertellen over De Katapult. Via de link kan je je aanmelden. Je bent van harte welkom!

Ervaringsdeskundigen

Ilka Moor

"Ik heb in één jaar heel veel kunnen leren en bereiken. Nieuwe talenten ontdekt en dankzij De Katapult kreeg ik de mogelijkheden om die te ontwikkelen."

Daniela Bulzan

"Wat ik heb geleerd is om uit te stappen in dingen die ik spannend vind. Hierdoor heb ik God leren vertrouwen en is mijn relatie met Hem dieper geworden."

Robin van Engelenhoven

"De Katapult is voor mij levens veranderd geweest. In het eerste jaar van de school wist  ik niet veel over geloof. Ik ben christelijk opgevoed, maar had nog weinig ervaring over  het leven met Jezus, hoe het is om een discipel te zijn. Ik was daarnaast zwaar verslaafd  aan games, dus deed verder niets met het geloof. Door wat ik op de Katapult heb  geleerd, kwam ik erachter dat er zoveel meer is dan alleen het geloven, dat het gaat om  het doen van het Woord, doen wat Jezus deed! Mijn eerste ontmoeting met Jezus heb ik  op deze school beleefd, tijdens bidden en vasten. Ik viel neer op mijn knieën en Jezus  bevrijdde mij en genas mij van de verslaving aan games, lichamelijk pijn en meer.  Vrienden had ik ook niet, maar nu wel en dat door de Katapult! Op de Katapult leer je niet alleen maar wat lesjes, je gaat het ook gelijk in de praktijk brengen! Je wordt getraind tot een sterke discipel van Jezus! Je bouwt een sterke relatie met Jezus op, je gaat zien dat Hij echt leeft en je overal doorheen helpt, net als Hij bij mij heeft gedaan.”

Gerelateerde bijbelscholen

Een vraag voor De Katapult?

Stel deze hier, je email zal direct worden gestuurd naar De Katapult!