De Wittenberg - Bijbelschool Vergelijker

Type:
Doelgroep:
Huisvesting:
Locatie:
Uniek:

Kosten:
website:

Parttime
17 t/m 24 jaar
Intern
Zeist
Geloofstoerusting en persoonlijke ontwikkeling
€ 4500,-
dewittenberg.nl

 

INSIDE-OUT IN HET KORT
Wil je meer over God en over jezelf leren? Volg dan vijf maanden Inside-out! Tijdens deze maanden ga je aan de slag met je persoonlijke vragen, je geloof en je toekomst.
Je woont deze maanden op de Wittenberg en maakt onderdeel uit van onze leefgemeenschap.

Speerpunten

De Wittenberg - Bijbelschool Vergelijker

De speerpunten van de Wittenberg zijn ingedeeld in vijf thema’s:

  • De grond waarop je staat, het christelijk geloof als basis voor je leven
  • De lucht die je inademt, de samenleving waarvan je deel uitmaakt
  • De toon die je zet, als christen betekenisvol leven
  • De geur die je verspreidt, met je voeten in de klei
  • De sprong die je waagt, zoeken naar een plek waar jij van betekenis kunt zijn

Niet alleen dat je gelooft, maar ook wat je gelooft is belangrijk. Tijdens Inside-out leer je veel over het ontstaan, de inhoud en de uitleg van de bijbel. Wij geloven dat christenen iets hebben ontvangen dat ‘goed nieuws’ is voor iedereen. Maar hoe deel je dat goede nieuws uit? Op de Wittenberg leer je hoe je op een authentieke, respectvolle en inspirerende manier goede woorden kunt geven aan je geloof. Door uitdagende mini-expedities zie je meer van de wereld en kom je erachter hoe jij op jouw manier missionair christen kunt zijn. Wie ben je en welke gaven en talenten heb je van God ontvangen? Welke plek neem jij in binnen de kerk en de samenleving? Hoe geef je vorm aan een christelijke levensstijl? De leefgemeenschap bied je een prachtige mogelijkheid om meer zicht te krijgen op jezelf. Je wordt gecoacht door je mentor. Op deze manier houd je zicht op je eigen leerproces.

Praktisch

Locatie

De Wittenberg huist in een monumentaal pand in Zeist. Als student woon je intern. Je hebt je eigen kamer en vormt samen met andere studenten en bewoners de leefgemeenschap.

Lesweek

De lesdagen beginnen rond 8.45 en duren meestal tot uiterlijk 16.50. Op donderdagmiddag eindigt de lesweek. In het weekend en tijdens schoolvakanties is het meestal rustiger op de Wittenberg. Veel studenten gaan dan naar huis.

Lesmateriaal

Inside-out kent een eigen lesprogramma.

Zendingsreizen

Elk thema wordt afgerond met een tentamenweek en een themaweek. In elk thema is er een stagemoment. In het voorjaar is er een missionaire stage van zes weken. Deze kan zowel in het binnenland als in het buitenland zijn.

Opendagen

Ontdek de Wittenberg zelf en kom sfeerproeven tijdens een open avond of meeloopdag. Een actueel overzicht hiervan vind je op de website van de Wittenberg.

Ervaringsdeskundigen

Kelsey

“Het jaar Wittenberg verlaat ik met meer vragen dan waar ik mee kwam. Door de lessen heen heb ik erg veel kennis opgedaan, maar ben ik ook dieper gaan nadenken over dingen. Het jaar Wittenberg heeft mij gebracht wat ik zocht: mijn gaven en talenten bij datgene inzetten waar God mij in Zijn plan heeft staan.”

Johannes

“Ik kwam naar de Wittenberg om mijn geloof te versterken en meer te leren over mijn persoonlijke relatie met God. Dat was niet altijd gemakkelijk en ging zeker niet vanzelf. Mijn persoonlijke geloofsleven heeft een bijzondere verdieping gekregen. Hierdoor ben ik veel actiever na gaan denken over de echte betekenis van het christen-zijn en het leven als christen, op allerlei terreinen in mijn leven.”

Marieke

“Ik heb altijd al hart voor zending gehad en sinds een aantal jaar vooral voor moslimvrouwen. Mijn jaar Wittenberg was daarbij heel duidelijk een onderdeel van Gods vorm- en kneedproces. Het was een goede voorbereiding en ontdekkingstocht naar de vorm van zending die bij mij past. Tegelijkertijd heb ik meer zicht gekregen op mijn identiteit als christen. Ik ben met een nieuwe bril naar de bijbel, God, de maatschappij, de schepping en mijzelf gaan kijken. Hierdoor ben ik geprikkeld erover na te denken hoe ik als christen de toon wil zetten.”

Gerelateerde bijbelscholen

Een vraag voor De Wittenberg?

Stel deze hier, je email zal direct worden gestuurd naar De Wittenberg!

Bijbelschool Vergelijker stopt

 

Beste bezoeker, na jarenlang deze website te hebben gerund heb ik besloten dat ik ga stoppen met het onderhouden en hosten van Bijbelschool Vergelijker.nl. Tijdens het ontstaan van deze website waren er erg veel bijbelscholen en was er duidelijke behoefte aan een dergelijke website. Ondertussen zijn er zoveel scholen gestopt en zoveel online scholen gestart dat het bijbelscholen landschap in Nederland veel overzichtelijker is geworden. Ik wens u heel veel zegen en succes met uw zoektocht naar de passende bijbelschool. De informatie die u hier kunt lezen is niet zo actueel meer, dus ik raad u aan om de website van de verschillende scholen grondig te bestuderen. 

Dit zal sluiten in 0 seconden