Type:
Doelgroep:
Huisvesting:
Locatie:
Uniek:

Kosten:
website:

Fulltime
16 t/m 24 jaar
Extern
Amersfoort
Geloofstoerusting en Persoonlijke ontwikkeling
€ 3000,-
EH.nl

EH Basisjaar in het kort

Als je bewuste keuzes wilt leren maken voor je leven, als je wilt bezinnen voordat je verder gaat met studeren, kies dan voor het EH-Basisjaar. Dat is een uitdagend tussenjaar waarin geloofstoerusting, persoonlijke ontwikkeling, oriëntatie op cultuur en maatschappij, intellectuele ontwikkeling, studievaardigheden en studie- en beroepskeuze centraal staan. Het EH-Basisjaar is de beste voorbereiding op je vervolgopleiding!

Speerpunten

De speerpunten:

De speerpunten van de EH zijn:

  1. Persoonlijke ontwikkeling
  2. Geloofstoerusting
  3. Oriëntatie op cultuur en maatschapij
  4. Intelectuele ontwikkeling
  5. Studievaardigheden
  6. Studie- en beroepskeuze

Praktisch

Locatie

De EH ligt op ca. 10 minuten lopen van het Station Amersfoort Centraal Station

Lesweek

De lesweek begint op maandag 11:00 uur en eindigt op vrijdag 14.30u

Lesmateriaal

De EH kent een eigen lesprogramma.

Opendagen

De EH organiseert gedurende het hele jaar voorlichtingsdagen waarop je naast presentaties van de onderwijsprogramma’s ook een meerdere minicolleges kunt volgen. Een actueel overzicht van de voorlichtingsdagen kun je vinden op de website van EH Basisjaar.

“Steeds meer wordt het belang van een tussenjaar onderkend; rijper en volwassener aan een vervolgstudie beginnen. Dus: EH-Basisjaar doen!”

Ervaringsdeskundigen

Jasper

“Dankzij de EH ben ik meer gaan leven in het moment. Ik geniet nu veel meer dan ik ooit gedaan heb en mijn relatie met God is ook erg versterkt.”

Sanne

“Op de EH kwam ik er achter dat een studiekeuze op zich voor mij niet het voornaamste doel was. Mijn doel werd antwoord te geven op de diepere relatie die God met mij aan wil gaan.”

Lucas

“Op de EH heb ik voldoende bagage meegekregen om me ook buiten de christelijke bubbel te begeven.”

Annemarte

“Als de maatschappij je het idee geeft dat je alsmaar door moet gaan, dan is het helemaal niet gek om even een pauze te nemen en bewust tijd voor God en voor jezelf vrij te maken. Ik denk dat een Basisjaar juist een enorme verrijking is.”

Esther

“Op de EH heb ik mogen ontdekken dat wie je bent alles met God te maken heeft. De relatie met Hem staat centraal en dat is de basis van de dingen die je doet. Daardoor ben ik steviger in mijn schoenen komen te staan.”

Jonne

“Het Basisjaar heeft mij sterker en zelfverzekerder gemaakt; het besef dat ik uniek ben en dat ik er mag zijn. Ook qua geloof ben ik erg gegroeid. Ik kan het niet concreet aanwijzen, maar je bent er op de EH zo intensief mee bezig dat het eigenlijk onbewust een geïntegreerd onderdeel van je leven wordt. ”

Gonard

“Op de EH heb ik geleerd om de toekomst los te laten en mezelf te richten op waar ik nu sta. Jezelf druk maken over de toekomst heeft geen zin, want God heeft dat in Zijn hand. Ik probeer mijn blik op Hem gericht te houden en ben me meer bewust van de plek waar ik nu geplaatst ben”

Irith

“Op de EH heb ik mijn intrinsieke motivatie mogen ontdekken en ben ik uitgedaagd om uit m’n comfortzone te stappen, en heb ik handvatten gekregen om dat avontuur aan te gaan.”

Laurens

“In plaats van `een passief leven’, durf ik nu vanuit een verlangen te leven. Het geloof staat op de voorgrond, en vanuit de Bijbel heb ik de basis gevonden van waaruit ik wil leven.”

Gerelateerde bijbelscholen

Een vraag voor EH Basisjaar?

Stel deze hier, je email zal direct worden gestuurd naar EH Basisjaar!

Bijbelschool Vergelijker stopt

 

Beste bezoeker, na jarenlang deze website te hebben gerund heb ik besloten dat ik ga stoppen met het onderhouden en hosten van Bijbelschool Vergelijker.nl. Tijdens het ontstaan van deze website waren er erg veel bijbelscholen en was er duidelijke behoefte aan een dergelijke website. Ondertussen zijn er zoveel scholen gestopt en zoveel online scholen gestart dat het bijbelscholen landschap in Nederland veel overzichtelijker is geworden. Ik wens u heel veel zegen en succes met uw zoektocht naar de passende bijbelschool. De informatie die u hier kunt lezen is niet zo actueel meer, dus ik raad u aan om de website van de verschillende scholen grondig te bestuderen. 

Dit zal sluiten in 0 seconden