Type:
Doelgroep:
Huisvesting:
Locatie:
Uniek:

Kosten:
website:

Parttime, Online
16 t/m 100 jaar
Extern
Ruim 50 locaties interkerkelijk
In 4 jaar door de Bijbel
€ 255,-
Evangelisch-College.nl

Evangelische Toerusting School in het kort

De Evangelische Toerusting School (ETS) is een interkerkelijke Bijbelcursus over de inhoud, achtergrond en boodschap van de Bijbel. Met ruim 50 cursuslocaties is de ETS de Bijbelschool ook bij jou in de buurt.

Speerpunten

De speerpunten:

Als onderdeel van het Evangelisch College biedt de Evangelische Toerusting School (ETS) een interkerkelijke 4-jarige Bijbelcursus aan over de inhoud, achtergrond en boodschap van de Bijbel. De cursus en is bedoeld voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen, begrijpen en toepassen. Er zijn voor deze cursus geen vereisten qua vooropleiding. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle Bijbelboeken van het Oude en Nieuwe Testament aan bod komen. Elk cursusjaar bestaat uit 18 lessen (9 lessen Oude Testament en 9 lessen Nieuwe Testament) van elk 2,5 uur. Het leren lezen met de Bijbel staat centraal. In aanvulling op de cursus verzorgt de ETS ook jaarlijks drie praktijkgerichte studiedagen in Veenendaal. Deze studiedagen zijn bedoeld voor cursisten die praktisch toegerust willen worden voor een taak in de kerkelijke gemeente.

Praktisch

Locatie

De ETS wordt aangeboden op ruim 50 cursuslocaties verspreid over heel Nederland en online.

Lesweek

Afhankelijk van de cursuslocatie worden de lessen 1 keer per maand op een zaterdag verzorgd of twee keer per maand op een door de weekse avond.

Lesmateriaal

Eigen ontwikkeld materiaal door diverse docenten. Op elke cursuslocatie wordt hetzelfde programma aangeboden. Hierdoor kunnen gemiste lessen gemakkelijk ingehaald worden op een andere locatie.’ Elke cursuslocatie heeft een eigen docent Oude Testament en Nieuwe Testament.

Zendingsreizen

Er zijn verschillende zendingsreizen tijdens het jaar.

Informatie avonden

Maak kennis met de Bijbelcursus van de ETS door in de maanden april, mei en september een gratis proefles te volgen op één van de 55 cursuslocaties in Nederland. Kijk voor meer informatie en locaties op de websit

Ervaringsdeskundigen

Binnenkort reviews

“Binnenkort beschikbaar”

Gerelateerde bijbelscholen

Artios


Categorie:  Parttime
Doelgroep:  18 t/m 99 jaar
Locatie:  Ede, Hardinxveld-Giessendam, Urk en Zeist
Aanbod:  12 avonden of 12 zaterdagen
Kosten:  € 179,- avond € 375,- zaterdag
Website:  www.artiosbijbelschool.nl

FIRE School of Ministry Europe


Categorie:  Parttime
Doelgroep:  18 t/m 99 jaar
Huisvesting:  Extern
Locatie:  Rotterdam
Taal:  Volledig Engelstalig
Uniek:  Internationaal zendingsnetwerk
Training in bedienigen
Internationale docenten
Kosten:  € 3500,-
Website:  www.fireschooleurope.org

Een vraag voor Evangelische Toerusting School?

Stel deze hier, je email zal direct worden gestuurd naar Evangelische Toerusting School!

Bijbelschool Vergelijker stopt

 

Beste bezoeker, na jarenlang deze website te hebben gerund heb ik besloten dat ik ga stoppen met het onderhouden en hosten van Bijbelschool Vergelijker.nl. Tijdens het ontstaan van deze website waren er erg veel bijbelscholen en was er duidelijke behoefte aan een dergelijke website. Ondertussen zijn er zoveel scholen gestopt en zoveel online scholen gestart dat het bijbelscholen landschap in Nederland veel overzichtelijker is geworden. Ik wens u heel veel zegen en succes met uw zoektocht naar de passende bijbelschool. De informatie die u hier kunt lezen is niet zo actueel meer, dus ik raad u aan om de website van de verschillende scholen grondig te bestuderen. 

Dit zal sluiten in 0 seconden