Type:
Doelgroep:
Huisvesting:
Locatie:
Uniek:

Kosten:
website:

Fulltime
16 t/m 25 jaar
Intern
Drachten
Je Koninkrijks plek ontdekken amp; stagemogelijkheden
€ 6900,-
RoyalMission.nl

Royal Mission School in het kort

De missie van Royal Mission School is dit: we willen door middel van levensveranderend onderwijs en uitdagende praktijk jonge mensen optimaal coachen in hun ontwikkeling zodat ze verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor hun leven in Gods Koninkrijk met passie voor de Kerk.

Daarom ga je bij Royal Mission School vol aan de bak: een jaar met stages, diepgaand Bijbels onderwijs, studiekeuze- en loopbaanbegeleiding én een toffe leefgemeenschap in het nieuwe eigen gebouw in Drachten. Daarnaast zijn er genoeg extra uitdagingen: je kunt bijvoorbeeld meewerken aan de trainingsdagen en campagnes van Royal Mission door het hele land heen of meewerken aan grote evenementen zoals Square of Festival 316. Het zal een jaar zijn dat je nooit zult vergeten en tegelijk wordt je karakter gevormd voor de rest van je leven!

Speerpunten

De speerpunten:

Tijdens een jaar Royal Mission School zul je veel les krijgen. Het onderwijs bij Royal Mission School willen we op een doelgerichte manier aanbieden. Daarom gaan we tijdens de lessen  bezig met vijf hele belangrijke vragen. Per vraag zijn er vier of vijf vakken die helpend zullen zijn in het onderzoeken van deze vragen. Dat ziet er als volgt uit:

 • Wie is God?
  Tijd met God, Identiteit in Christus, Geestelijke oefeningen, Aanbidding
 • Wie ben ik?
  Reflectievaardigheden, Loopbaanoriëntatie, Herstel, De Bedieningen, Wat is het Koninkrijk?, Ontdekken van het Koninkrijk, De Heilige Geest, Het Koninkrijk demonstreren, Gods gerechtigheid
 • Hoe lees ik de Bijbel?
  Verantwoord Bijbelgebruik, Synoptische Evangeliën en Handelingen, Pentateuch en Historische boeken, Dichterlijke boeken en de Profeten, Paulus en Johannes
 • Hoe word ik een discipel?
  Zelfleiderschap, Discipelschap, Doelgroepen, Leiderschap

Praktisch

Locatie

Royal Mission School is gevestigd in Drachten. De studenten verblijven intern van maandag tot en met donderdagavond of vrijdagochtend. Royal Mission School heeft een eigen gerenoveerd gebouw in Drachten. De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor boodschappen doen, koken, schoonmaken etc.

Lesweek

De lesweek begint op maandagochtend om 10:30 uur met de weekopening. ‘s Middags is er les van 13:00 uur tot 16:00 uur. Op dinsdag is er les van 9:00 uur tot 12:00 uur en ‘s middags is er Sharing en Praying, een moment in de week waarbij je als groep God aanbidt en met elkaar deelt van wat je meemaakt. Ook is er ruimte om met en voor elkaar te bidden. Op woensdag is er geen les, maar heb je tijd voor je stage(s), een coachingsgesprek of heb je intervisie met een aantal andere studenten. Vervolgens is er op donderdag een lesdag van ‘s ochtends 9:00 uur tot ‘s middags 16:00 uur. Doordat je tussendoor in de leefgemeenschap verblijft is er veel tijd om je medestudenten beter te leren kennen door zomaar eens een goed gesprek, even chillen of een spontaan moment om God te aanbidden!

Lesmateriaal

Het lesprogramma bestaat uit vijf blokken waarin gebruik gemaakt wordt van eigen lesmateriaal en diverse docenten.

 • Gronden
 • Wortelen
 • Groeien
 • Bloeien
 • Vruchtdragen

Zendingsreizen

Zending en dienen gaat over het Koninkrijk van God dat zichtbaar moet gaan worden in de wereld. Dat gaat over landgrenzen heen, maar is ook in Nederland, in de stad en in de straat. Daarom is het prachtig mooi dat de school in een woonwijk staat, waardoor jullie de mensen die in de buurt wonen kunnen dienen. Tegelijk gaan jullie ook op zendingsreis naar een land in Europa of overzees.

Opendagen

De meeloopdagen zijn hét ideale moment om in één dag een heel goed beeld te krijgen van alle verschillende onderdelen van Royal Mission School. Je krijgt een rondleiding door het gebouw, ontmoet de huidige studenten en je kun al je vragen stellen.

Ervaringsdeskundigen

Tirza

“Ik weet nu wie ik echt ben en wat Gods plan is met mijn leven!”

Jesse

"Royal Mission School was echt het jaar van mijn leven! Een jaar waar ik nog veel aan terug zal denken, een goede basis voor de rest van mijn leven. Ik heb veel geleerd over God, anderen en mezelf. Iedereen zou zo een jaar moeten doen!”

Bieuwkje

“Ik heb ontdekt dat ik écht waardevol ben! Dat ik geaccepteerd ben door God en dat ik door Hem iets kan betekenen voor anderen! Mijn geloof in God is versterkt, maar vooral mijn geloof in mezelf!!”

Peter

“Het jaar Royal Mission School was een spiegel van wie God is en wie ik zelf ben!”

Lydia

“Het jaar Royal Mission School heeft mijn leven compleet op de kop gezet. Ik heb Gods vaderhart mogen leren kennen en heb veel handvatten ontdekt om bijbelse lessen in de praktijk toe te passen. En met die nieuw gevulde rugzak streef ik ernaar om steeds meer een vrouw naar Gods hart te worden.”

Jacob

"Royal Mission School is voor mij een onvergetelijk vormend jaar, een basis voor de rest van mijn leven in Gods Koninkrijk!”

Gerard

"Royal Mission School is voor mij een bijzonder jaar geweest waarvan ik gewoon echt genoten heb. Bovendien heeft het me geholpen in mijn relatie met God en kennis van Zijn Woord. Dat geeft me, enkele jaren later, nog steeds een stevige basis in het avontuurlijke bestaan wat wij nu hebben.”

Anne

“Door het jaar heen heb ik Gods nabijheid mogen ervaren en mocht ik leren dat alles op z’n tijd gebeurt. Hij is geduldig en geeft de tijd, niet alles hoeft in één keer. Dit heeft mij rust gegeven in mijn relatie met Hem.”

Gerjanne

"Hij heeft me laten zien dat ik echt vrienden kan maken, dat ik waardevol ben en dat Hij bij me is. God zal voor me zorgen, ik hoef nooit meer bang te zijn voor de meningen of daden van mensen!”

Klaas

“Tijdens het jaar heb ik geleerd om mezelf meer open te stellen, daarnaast ben ik meer naar andere mensen gaan omkijken.”

Gerelateerde bijbelscholen

Een vraag voor Royal Mission School?

Stel deze hier, je email zal direct worden gestuurd naar Royal Mission School!